Nedap Livestock Management: koeien

Wereldwijd werken melkveehouders in meer dan 100 landen met de oplossingen van Nedap Livestock Management. Hoe groot hun veestapel ook is: dankzij onze technologie houden melkveehouders zicht op het wel en wee van hun dieren. De systemen van Nedap geven inzicht in de gezondheids- of vruchtbaarheidsstatus van elke individuele koe. Hierdoor kunnen veehouders elke koe verzorgen op basis van individuele behoeften Dit verbetert het rendement én het welzijn van de koe.
Gerelateerde marktgroepen
Individuele verzorging van varkens in elke fase van de levenscyclus
Created with Sketch.
Plezieriger en efficiënter werken in de zorg
Created with Sketch.

Schaalvergroting vraagt andere bedrijfsvoering

De toenemende wereldbevolking en groeiende welvaart zorgen ervoor dat de vraag naar melk en vlees blijft groeien. Vrijwel elke veehouder heeft te maken met de noodzaak tot schaalvergroting. Tegelijkertijd worden de eisen met betrekking tot kwaliteit en voedselveiligheid steeds zwaarder. Het monitoren, verzorgen en het managen van vruchtbaarheid en gezondheid van individuele dieren is dan ook een steeds grotere uitdaging.

Smarttag Hals en Poot

Nedap Livestock Management biedt slimme oplossingen en is wereldleider op het gebied van tochtdetectie en gezondheidsmonitoring. Onze unieke Smarttags monitoren 24/7 het gedrag van de koe. Vertoont een koe afwijkend gedrag dan voorgaande dagen, dan krijgen veehouders direct een gezondheids- of tochtdetectie-attentie. Hierdoor kunnen zij snel actie ondernemen en inspelen op de vruchtbaarheid en/of gezondheid van de individuele koe. Met onze Smarttag Hals – in combinatie met bakens in de stal – profiteren veehouders ook van Nedap Positiebepaling. Met één druk op de knop zien zij waar de betreffende koe zich bevindt.
Beide Smarttags kunnen zelfs worden uitgerust met Nedap RFID voor individuele dierherkenning in de melkstal, het krachtvoerstation of voor sorting en routing van de koeien in de stal.

Alles-in-1 oplossing

Nedap is het eerste bedrijf dat tochtdetectie, gezondheidsmonitoring, positiebepaling en ISO-identificatie combineert in één slim label. Wij zijn sterk verbonden met de veehouderij en ontwikkelen al onze systemen samen met veehouders. Onze oplossingen besparen de veehouder tijd, geeft de veehouder inzicht in de vruchtbaarheid en gezondheid van zijn veestapel en dragen hierdoor bij aan duurzame oplossingen voor een gezonde rundveehouderij.

Contact opnemen
Rudy Ebbekink
PR Nedap Livestock Management
+31 (0)544 471 111
info@nedap.com
Contact opnemen

Message

Name
Email address

Enter the code below (to avoid spam)

captcha