Nedap Mobility Solutions

De technologie van Nedap houdt het verkeer in de stad in beweging: middels sensoren, controllers en lezers helpen we automobilisten een parkeerplek te vinden en houden we de binnenstad veilig voor het winkelend publiek. Vanuit één centraal punt bepaalt de stad wie, waar en wanneer toegang heeft. De draadloze parkeersensoren van Nedap detecteren real-time per parkeerplek of en hoe lang deze bezet is. Nedap Mobility Solutions is onderdeel van de Nedap marktgroep Identification Systems.
Gerelateerde marktgroepen
Voertuig- en bestuurder identificatie op lange afstand
Created with Sketch.
Toegangscontrole, inbraakdetectie, video- en lockermanagement
Created with Sketch.

Leefbaarheid in steden

De bevolking in steden blijft groeien, en daarmee ook het aantal voertuigen. De grote vraag is: hoe garanderen we de doorstroom van deze voertuigen? Steden worden geacht slim om te gaan met mobiliteit. Er is dan ook een steeds grotere behoefte aan slimme technologie voor parkeermanagement en dynamische stadstoegang.

Slim parkeren

30% van al het verkeer in steden bestaat uit automobilisten die een parkeerplek zoeken. Met SENSIT van Nedap zijn alle beschikbare parkeerplaatsen real-time in beeld. Draadloze sensoren in het wegdek detecteren de aanwezigheid van een voertuig. Dynamische borden langs de weg en smartphone-apps begeleiden automobilisten comfortabel en snel naar een beschikbare parkeerplek dichtbij hun eindbestemming. Dit resulteert in minder zoekverkeer, minder CO2 uitstoot, een betere bezetting van de parkeercapaciteit en efficiëntere parkeerhandhaving.

Vlotte doorstroming

Ook voor dynamische stadstoegang biedt de techniek van Nedap uitkomst. Het toegangscontrolesysteem van Nedap beheert de toegang van voertuigen tot specifieke gebieden in binnensteden zoals winkelgebieden. Hulpdiensten, leveranciers en taxi’s met keurmerk krijgen snel en eenvoudig toegang via kentekenherkenning of RFID. Dit toegangscontrolesysteem voor voertuigen verhoogt de aantrekkelijkheid van stadscentra over de hele wereld.

Contact opnemen
Milou Post
PR Nedap Identification Systems
0544 471 111
info@nedap.com
Contact opnemen

Message

Name
Email address

Enter the code below (to avoid spam)

captcha