Nedap Light Controls: UV

Nedap is wereldmarktleider op het gebied van UV driver technologie voor het aansturen van Ultra Violet (UV) lampen. UV-licht wordt veel gebruikt voor het drogen van inkten en het uitharden van coating en verf. Daarnaast is dit licht een uiterst effectief en milieuvriendelijk middel in het waterbehandelingsproces. Zowel op grote als kleine schaal.
Gerelateerde marktgroepen
Maak ledverlichting nog zuiniger en echt duurzaam
Created with Sketch.
Beveilig je personeel én je gebouwen
Created with Sketch.

Behandelen van ballastwater

Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van aansturing van UV-licht is Nedap een gevestigde naam in deze markt.

De technologie van Nedap wordt onder andere toegepast voor ballastwaterbehandeling op schepen. Hiermee helpen we maritieme ecosystemen gezond te houden.

Naast behandelen van ballastwater, worden de systemen van Nedap ook gebruikt voor het zuiveren van oppervlakte- en drinkwater. Zo wordt dagelijks 8,3 miljard liter water gezuiverd met behulp van Nedap UV drivers in de grootste drinkwaterzuiveringsfabriek ter wereld en drinken de inwoners van New York schoon drinkwater dankzij onze technologie.

UV-curing

UV-Curing is een technologie waarmee bepaalde soorten verf, lijmen en lakken razendsnel worden gedroogd en uitgehard met behulp van UV-licht. Deze technologie wordt toegepast in bijvoorbeeld professionele, digitale inkjetprinters en drukpersen en maakt giftige oplosmiddelen overbodig. Meerdere vooraanstaande fabrikanten van drukapparatuur maken daarom gebruik van deze technologie van Nedap.

Naïade

De Naïade is een mobiel, stand-alone UV-waterbehandelingsapparaat dat werkt op zonne-energie. Daardoor hebben mensen in minder ontwikkelde of door natuurrampen getroffen gebieden – bijvoorbeeld in Afrika en China – tóch toegang tot veilig drinkwater dankzij deze oplossing van Nedap.

Contact opnemen
Corine Smeenk
PR Nedap Light Controls
0544 471 111
info@nedap.com
Contact opnemen

Message

Name
Email address

Enter the code below (to avoid spam)

captcha