Nedap heeft een internationaal contract getekend voor de levering van haar RFID-software platform !D Cloud aan het Zweedse high-end modemerk Acne Studios. In slechts drie maanden tijd vond de implementatie van het platform in 45 winkels in plaats. Met Nedaps !D Cloud kunnen retailers de nauwkeurigheid van hun winkelvoorraden verbeteren en omnichannel retailing mogelijk maken.

Mattias Magnusson, CEO van Acne Studios: “Onze grootste uitdaging is de integratie van online en instore winkelervaring en het bieden van optimale omnichannel service om het vertrouwen van onze klanten te krijgen en houden. De enige manier waarop we dit kunnen realiseren is een bijna 100% voorraadnauwkeurigheid. Het automatiseren van ons voorraadbeheer met RFID-software van Nedap was daarom een logische stap.”

 

Snelle implementatie

De RFID-implementatie bij Acne Studios verliep razendsnel. Zo nam het traject van de eerste proof-of-concept tot de volledige uitrol slechts drie maanden in beslag. In die periode werden de ERP-integratie, personeelstraining en RFID-labelling van de artikelen uitgevoerd.

Magnusson: “Zodra we besloten over te stappen op RFID, gingen we op zoek naar een cloudoplossing die aansloot bij onze IT-strategie. We zijn van mening dat het in de huidige cloudgebaseerde wereld niet verstandig is te kiezen voor een lokale softwareoplossing. Met cloudoplossingen zoals !D Cloud, maar ook op het gebied van CRM en e-commerce, kunnen we veel sneller opschalen met minimale extra handelingen en kosten.”

 

Over Acne Studios

Acne Studios, opgericht in 1996, is een multidisciplinair modehuis gevestigd in Stockholm, Zweden met own-brand winkels wereldwijd. Acne Studios biedt niet alleen ready-to-wear fashion, footwear, accessoires en denim, voor heren en dames, maar ook speciale artistieke samenwerkingsverbanden en eenmalige projecten.