Terwijl het aantal bètastudenten groeit, blijft het aanbod van technisch talent dat de universiteiten verlaat onvoldoende voor het bedrijfsleven. Daarom startte technologiebedrijf Nedap in 2015 een pilot om zelf, in intensieve samenwerking met twee technische universiteiten, bètatalent op te leiden. Nedap University leidt technisch talent op tot volwaardige software developers, een groep waar grote vraag naar is. Vandaag start de tweede lichting deelnemers. De pilot is geslaagd, het aantal deelnemers uitgebreid en de samenwerking met de TU’s geïntensiveerd. Nedap blijft de komende jaren investeren in het opleiden van technisch toptalent.

De Nedap University
Nedap University biedt plek voor technische academici die aantoonbare potentie hebben een software developer op het hoogste niveau te worden, zonder dat zij over een passende opleiding beschikken. De deelnemers treden meteen in dienst van Nedap. Vanaf dag 1 ontvangen zij een salaris en krijgen een op maat gemaakt opleidingsprogramma aangeboden. In anderhalf jaar leiden experts uit de academische wereld en professionals van Nedap dit talent op tot volwaardig software developer. Het programma bestaat uit theoretische modules van TUe en UT, zoals User Experience (UX), theorie over software systemen, netwerken en thema’s als big data en privacy. Dit theoretisch fundament wordt aangevuld met praktijkmodules, gegeven door tech experts van Nedap en de praktijkervaring die ze opdoen in hun baan als developer. Naast theorie en praktijk rust Nedap de deelnemers uit met tools om als professional te slagen in het bedrijfsleven.

Waarom software developers?
Nedap ziet de invloed van software op onze maatschappij steeds sterker worden. “Deze trend is ook binnen Nedap duidelijk zichtbaar. De impact die wij willen maken met onze producten gaat steeds vaker gepaard met behoefte aan en daarmee ontwikkeling van hoogwaardige en robuuste software. De invloed en inbreng van een developer hierin is essentieel”, aldus Guus Droppers, directeur Nedap Healthcare en initiatiefnemer van Nedap University.

nedap_university-5

Deelnemers Nedap University  2016

Vraag en aanbod
“Naast onze groeiende vraag naar dit toptalent, merken we dat de functie van software developer aantrekkingskracht heeft op een groeiende groep. Steeds meer afgestudeerden ambiëren een rol als software developer, maar hebben niet de juiste diploma’s op zak. Met Nedap University spelen we ook in op de behoefte van die groep”, vervolgt Droppers.
Vanwege de behoefte aan deze opleiding voor zowel het talent zelf als de blijvend groeiende vraag vanuit onze organisatie, breidt Nedap het aantal deelnemers voor 2016 uit. Bovendien wil Nedap de komende jaren het programma blijven aanbieden. Hiervoor is de samenwerking met de TU’s geïntensiveerd.

kick-off-nedap-university_ruben-wegman_ceo-nedap

Kick-off Nedap University 2016 met Ruben Wegman

nedap_university_deelnemers_mentors_2016

Nedap University 2016, deelnemers & mentors