Nedap en Actief Werkt! verlengen vandaag officieel de samenwerking met vijf jaar. Actief Werkt! en Nedap werken al langer samen. Tot nu toe met PEP Flex, de tool waarin alle gewerkte uren van medewerkers worden verwerkt. Vanaf nu wordt ook het nieuwe softwaresysteem PEP Grid uitgerold. Deze plannings- en beschikbaarheidstool integreert de gehele personeelsplanning, vast of flex, in één systeem. Hierdoor zijn intercedenten minder tijd kwijt aan administratieve werkzaamheden. Daarnaast kunnen ze op basis van de afgesproken doelstellingen de meest optimale planning voor hun klanten maken.

Samen bouwen aan optimalisatie
Hans Damhuis, CFO van Actief Werkt!: “In Nedap vinden wij een gelijkgestemde partij. Nedap zet met PEP het gemak voor de intercedent voorop. Daarnaast is Nedap met PEP Flex en PEP Grid geheel ingespeeld op de uitzendbranche en in staat snel te schakelen en mee te denken. De komende vijf jaar willen we samen gaan bouwen aan meer innovatieve oplossingen om onze dienstverlening verder te optimaliseren.“

 

Volledige afstemming forecast en realisatie
Het dagelijks nabellen en inplannen van flexkrachten is een tijdrovende bezigheid voor intercedenten. PEP Grid helpt om efficiënter te werk te gaan. De klant zet zijn aanvraag zelf in het systeem en de intercedent kan vervolgens online de beschikbaarheid zien van flexmedewerkers die voldoen aan de kwaliteitseisen. Met het gebruik van deze software worden aanzienlijke besparingen in tijd en kosten bereikt. Tevens zijn klanten in staat om de forecasts en realisatie optimaal op elkaar af te stemmen. Actief Werkt! rolt de nieuwe software binnen de gehele organisatie uit.

 

Geert Hollander, directeur van Nedap Staffing Solutions: “De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Het vinden van goede medewerkers wordt een steeds groter probleem, doordat de vraag het aanbod overstijgt. En door mondiale concurrentie wordt het voorspellen van de vraag steeds complexer. Die combinatie maakt dat bedrijven moeite hebben in het vormgeven van hun personeelsbestand. Hierdoor zijn flexibiliteit, actuele informatie en snelheid van handelen steeds bepalender in deze arbeidsmarkt. Wij geloven dat intercedenten hierin het verschil kunnen maken. Wij zoeken, met partijen zoals Actief Werkt!, continu naar nieuwe producten en diensten – zoals PEP Flex en PEP Grid – om hen hierin te stimuleren en ondersteunen. Wij zijn zeer verheugd met de voortzetting van onze samenwerking en verwachten dat we samen de flexbranche verder kunnen versterken.”