Nedap Smarttag Hals bekroond met IF Award.

Nedap ontwikkelt díe technische oplossingen die een duurzame groei in de veehouderij mogelijk maken. Met stalautomatisering op basis van elektronische individuele dieridentificatie worden individuele dierverzorging en monitoring van productie en conditie van ieder dier beheersbaar voor iedere veehouder. Maar, niet alleen aan de techniek wordt aandacht besteed: Nedap staat garant voor een ‘slim’ en duurzaam product op alle fronten. De in september 2013 geïntroduceerde Nedap Smarttag Hals – een halslabel dat Nedap Tochtdetectie met geïntegreerde Gezondheid Monitoring mogelijk maakt bij melkvee – is bekroond met een IF Award. Deze prestigieuze product design award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest in het oog springende ontwerpen van industriële producten. Vrijdag 28 februari mocht Nedap de IF Award in de categorie ‘Industry / skilled trades’ in ontvangst nemen.

Nedap ontwikkelde in samenwerking met WeLL Design de prijswinnende behuizing van de Nedap Smarttag Hals. Het slimme materiaalgebruik garandeert een robuuste, waterdichte behuizing, bestand tegen de ‘heavy duty’ stal omgeving. Een losse ‘bumper’ beschermt de elektronica behuizing en maakt het gebruik van verschillende kleuren -voor verschillende klanten- eenvoudig. De ergonomische vorm en gewichtsverdeling van de Smarttag zorgen voor een optimale positie aan de nek van de koe; een voorwaarde voor goede werking van de verschillende metingen die aan het dier worden gedaan, zoals meting van bewegingen die duiden op tochtigheid of de vreettijd die bij een afwijking kunnen wijzen op eventuele gezondheidsproblemen of –risico’s. Zo kan de veehouderij tijdig reageren en het individuele dier die verzorging geven die het nodig heeft.

Nedap. Vital Element for Growth
Producenten van vlees en melk zien de vraag naar hun producten stijgen door een toenemende bevolking en welvaart. Daarbij worden eisen met betrekking tot kwaliteit en voedselveiligheid steeds zwaarder en stijgen de kosten voor grondstoffen, arbeid en energie. Met het oog op deze uitdagingen levert Nedap al 35 jaar díe technologische oplossingen, die een duurzame groei mogelijk maakt voor producenten in de veehouderij. Voeren, melken, separeren, sorteren en tochtdetectie; met stalautomatisering op basis van elektronische individuele dieridentificatie, worden individuele dierverzorging en monitoring van productie en conditie voor producenten in de veehouderij beheersbaar. Dit bespaart hen kostbare tijd en creëert rust en overzicht. De kosten gaan omlaag en de winst omhoog. Bovendien stelt het veehouders in staat op een veel diervriendelijkere wijze te produceren. Nedap. Vital element for growth. http://nl.nedap-livestockmanagement.com/