In de nieuwste door CPD (Continuing Professional Development) goedgekeurde Lunch & Learn-sessie van Nedap leren beveiligingsconsultants en raadgevend engineers hoe ze de kloof tussen fysieke en IT-beveiliging kunnen overbruggen. Deelnemers leren in deze sessie de best practices voor IT-beveiliging te combineren met die voor fysieke beveiliging.

Een riskante kenniskloof

Vandaag de dag zijn fysieke beveiligingssystemen, zoals toegangscontrolesystemen, kwetsbaarder dan ooit voor cyberdreigingen, doordat aanvallers steeds uitgekiender te werk gaan. Veel fysieke beveiligingsconsultants hebben echter niet de ervaring met IT-beveiliging om aanvallers tegen te houden. Ze lopen dus het risico dat ze de systemen van klanten onvoldoende bescherming bieden. De nieuwste Lunch & Learn-sessie van Nedap is erop gericht dit probleem aan te pakken door te focussen op bescherming tegen cyberaanvallen, relay-aanvallen en het klonen van kaarten.

 

Maak kennis met bekroonde best practices

De best practices die Nedap in deze CPD-sessie aanbeveelt, zijn CSPN gecertificeerd door het Franse instituut voor informatiebeveiliging, ANSSI. Dit benadrukt nog maar eens de zeer hoge standaarden. Daarnaast is Nedap tijdens de beurs Security Essen bekroond met een GIT Security Award in de categorie Toegangscontrole.

 

De juryleden van de GIT Security Award onderschreven dat Nedap als eerste bedrijf digitale bescherming voor toegangscontrolesystemen biedt. En wel door de best practices van zowel IT-beveiliging als fysieke beveiliging te combineren. “Tot nu werden de principes die gelden voor het beveiligen van IT-systemen niet toegepast op beveiligingssystemen,” beaamt Ross Bale, beveiligingsspecialist van Nedap. “Maar de wereld van digitale en fysieke toegangscontrole komen steeds dichter bij elkaar. Volgens ons is het daarom van groot belang dat professionele beveiligers begrijpen met welke bedreigingen de IT-wereld te maken heeft en welke best practices we kunnen gebruiken om fysieke beveiligingssystemen tegen deze bedreigingen te beschermen.”

 

Een onafhankelijke sessie onder leiding van experts

De Lunch & Learn-sessies van Nedap zijn speciaal ontwikkeld voor professionals in de beveiligingsindustrie die betrokken zijn bij het ontwerpen en specificeren van systemen voor het beheren en ondersteunen van fysieke beveiliging. De sessies hebben als doel kennis te delen en ervaringen uit te wisselen, en met een deskundig oog naar trends en technologische ontwikkelingen in de branche te kijken. Dankzij de CPD-accreditatie zijn deelnemers verzekerd van integere inhoud met een hoge kwaliteit, zonder reclame voor producten of oplossingen van specifieke merken.

 

Ga naar www.nedapsecurity.com/nl/lunch-learn-sessies voor meer informatie over de andere Lunch & Learn-sessies van Nedap.