Eerste lichting deelnemers aan bèta-opleiding Nedap University afgestudeerd

Technologiebedrijf Nedap haalt vandaag vier bijzondere talenten vast aan boord. Deelnemers van het eerste uur van Nedap University, het specialistische opleidingsprogramma opgezet in nauwe en structurele samenwerking met Universiteit Twente (UT), studeren vandaag af. In 2015 begonnen de vier bètatalenten als eerste groep academici aan Nedap University, toen nog een pilot. Inmiddels biedt Nedap University een permanent programma, waarvan eind dit jaar de derde start. Liesbeth Wijers, Michiel Klitsie, Ron Weikamp en Joris van Dijk treden in vaste dienst van Nedap als software developer bij verschillende bedrijfsonderdelen.

De eerste lichting deelnemers van Nedap University studeert af. V.l.n.r. Ron Weikamp, Joris van Dijk, Michiel Klitsie, Liesbeth Wijers

Van pilot naar succesformule

Al jaren kunnen Nederlandse universiteiten niet voldoen aan de grote vraag van het bedrijfsleven naar hoogopgeleide technisch specialisten. De behoefte aan software developers neemt structureel toe. Nedap besloot in 2015 de krachten te bundelen met de UT en een eigen opleidingsinstituut in te richten: Nedap University. Naast modules van de UT, verzorgt de TU Eindhoven een deel van het curriculum. Bijzonder aan het concept is dat ‘studenten’ uit het bedrijfsleven integraal modulair universitair onderwijs volgen tussen reguliere voltijdstudenten. Het levert een speciale dynamiek op die sterk bijdraagt aan de academische resultaten. Wat in 2015 begon als een pilot, is nu een volwaardig opleidingsinstituut met inmiddels vier afgestudeerde developers.

Zoeken naar technisch toptalent

In november 2017 start de derde lichting van Nedap University. Nedap zoekt continu naar technisch talent en potentiële kandidaten voor Nedap University. Om in aanmerking te komen zijn analytisch vermogen en technisch inzicht noodzakelijk, programmeer skills zijn echter geen eis. Ruben Wegman, CEO van Nedap N.V.: “Wij zijn permanent op zoek naar technisch toptalent met potentie. Slimme academici met een flinke portie leergierigheid en ondernemerschap zijn perfecte kandidaten voor Nedap University. Programmeren en kennis van netwerken en systemen brengen wij ze hier bij. On the job door onze experts en in de theoretische modules, op maat ontwikkeld met specialisten uit het academische veld.”

Liesbeth Wijers, één van de kersverse alumni van Nedap University: “Nedap University heeft het niveau en de diepgang van een reguliere universitaire opleiding Informatica. Het is bij uitstek een vakgebied waarin je je moet blijven ontwikkelen. De combinatie van studeren en learning on the job die de University biedt is daarom ideaal.”

Over Nedap University

Nedap University biedt plek voor technische academici met aantoonbare potentie om software developer op het hoogste niveau te worden, zonder dat zij over een 100% passende opleiding beschikken. Deelnemers treden in dienst van Nedap en krijgen een op maat gemaakt opleidingsprogramma aangeboden. In anderhalf jaar leiden experts uit de academische wereld en specialisten van Nedap dit talent op tot volwaardig software developer. Het programma bestaat uit theoretische modules van Universiteit Twente (UT) en TU Eindhoven (TU/e), zoals theorie over netwerken, User Experience (UX), en thema’s als big data en privacy. Dit theoretisch fundament wordt aangevuld met praktijkmodules, gegeven door experts van Nedap, en de praktijkervaring die ze opdoen in hun baan als developer. Bovendien geeft Nedap de deelnemers tools om als professional te slagen in het bedrijfsleven.

Over de vier alumni van Nedap University

Liesbeth Wijers (26 jaar) behaalde haar bachelor Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente, gevolgd door een Master Biomedical Engineering. Werkte tijdens haar opleiding aan Nedap University bij Nedap Staffing Solutions en is als developer betrokken bij redesign van PEP Flex. Haar nieuwe baan: Product Owner bij Nedap Staffing Solutions.

Joris van Dijk (31 jaar) rondde zijn master Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente af. Hij werkte tijdens zijn studie aan Nedap University als developer bij Nedap Healthcare. Hij treedt als software developer in vaste dienst bij het Healthcare team dat zich onder meer bezighoudt met het product Ons Administratie.

Michiel Klitsie (29 jaar) deed een bachelor en master Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente, in de afstudeerrichting Robotics & Imaging. Tijdens zijn studie aan Nedap University werkte hij bij Nedap Healthcare als software developer mee aan mobiele applicaties. Hij is vanaf vandaag Product Owner Wondzorg bij Nedap Healthcare.

Ron Weikamp (26 jaar) voltooide zijn master Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie aan Nedap University werkte hij bij Nedap Retail als software developer aan !D Cloud. Ron treedt als data-analist en software developer in vaste dienst bij Nedap Retail.

Technische academici met belangstelling in Nedap University kunnen zich oriënteren op www.lifeatnedap.com.