RFID-oplossing biedt meer winkelruimte en voorkomt valse alarmen

d-top-briques-dor

Tijdens de 16e Briques d’Or prijsuitreiking, georganiseerd door de Franse Enseigne & Innovation club, heeft Nedap met de !D Top de Brique d’Or prijs gewonnen voor het meest innovatieve product.

De !D Top – een RFID-overheadlezer voor artikelbeveiliging in winkels – werd door de jury als meest innovatieve oplossing beoordeeld, omdat deze RFID-lezer geen ruimte in de ingang van de winkel in beslag neemt, voor een betrouwbare detectie zorgt en dankzij hoogwaardige filtertechnologie en richtingsdetectie valse alarmen voorkomt.

adidas_case_header

Geen verlies van winkelruimte
Omdat de !D Top geen vloerruimte vereist, is het een uiterst geschikte artikelbeveiligingsoplossing voor winkels met beperkte ruimte bij de ingang. De overheadlezers passen naadloos in het winkelinterieur en detecteren non-moving tags in de directe omgeving van de lezer. Dit biedt de mogelijkheid om getagde artikelen dicht bij de entree van de winkel te plaatsen.

Filtertechnologie en richtingsdetectie
De !D Top is voorzien van een geavanceerde antenne-array die op dynamische wijze diverse onafhankelijke signalen in verschillende richtingen uitzendt. Zo bepaalt de RFID-lezer of een product daadwerkelijk wordt voortbewogen of dat er sprake is van een stationaire tag. Daarnaast wordt gedetecteerd in welke richting RFID-tags zich bewegen. Zo kan op een betrouwbare manier gecontroleerd worden of iemand die een kledingstuk draagt de winkel verlaat of in de winkel onder de !D Top doorloopt.

Optimale prestaties, compact design
Met een afmeting van 37×37 cm is de !D Top een extreem compacte RFID-lezer die aan het plafond kan worden gemonteerd met een standaard VESA-bevestiging, zodat de entree van de winkel volledig vrij blijft. De !D Top kan stand-alone worden gebruikt als EAS-systeem op basis van RFID of als RFID-upgrade naast ieder bestaand traditioneel EAS-systeem.